fredag 12 november 2010

Hur ska en bh sitta då?

Om man misstänker att man har fel bh-storlek, hur ska man så gå tillväga för att hitta rätt? Om du har tillgång till en välsorterad underklädesbutik gå dit och be de underbara tanterna om hjälp helt enkelt. Här i Stockholm kan man t.ex. gå till Details(Götgatan eller S:t Eriksgatan), Gustav Mellbin (Gamla Stan) eller NK. Kvinnorna som jobbar där är jätteproffsiga och kunniga!
Om det av någon anledning inte funkar för dig så kommer här en liten lista med tips för bh-provning:
  • Det vanligaste felet folk gör när de handlar en bh är att faktiskt att köpa för stort omkretsmått, här finns lite delade meningar men såhär brukar jag mäta. Omkretsen under din byst ska vara 5-10 cm mindre än storleksmåttet. Så om din omkrets är 80 cm så ska du köpa en bh med en omkretsstorlek av 70 eller 75.
  • Prova ALLTID bh:n knäppt på de yttersta hyskorna, annars kommer den bli för stor efter bara några månader och det är ju inte så kul när man lagt typ 600 spänn på den.
  • Eftersom bh-storlekarna är konstruerade så att ju större omkretsmåttet blir desto större blir kupan (t.ex. är en 70G och en 75F lika stora i kupan) så måste du nu alltså gå upp i storlek i kupan. Var fördomsfri! Även om du köpt en B-kupa hela livet kan du nu vara en E eller F.
  • Byglarna ska ligga helt mot kroppen mellan brösten, om de inte gör det är kupan med största sannorlikhet för liten.
  • Om bh:n ser ut som en sur mun i ryggen är omkretsen för stor. Bh:n ska vara helt rak i ryggen.
  • Prova bh:n med kläder på så du vet att den ser bra ut som den oftast kommer att skådas.
  • Ha gott om tid och prova MÅNGA olika modeller, olika modeller funkar för olika personer. Jag passar t.ex. bäst i balconette- och t-shirt-behåar.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar