onsdag 1 december 2010

Rätt sport-bh!

Att hitta rätt sport-bh är inte det enklaste, kanske för att det inte finns så mycket "rätt eller fel" som med en vanlig bh utan där handlar det om vad som känns bekvämt för just dig.
Man kan säga att det finns två olika typer av sportbh:ar; den traditionella "över huvudet"-modellen och den lite stadigare med kupor.

"Över huvudet"-modellen (vet inte vad den kallas exakt men ni kanske förstår vad jag menar...) passar för dig med lite mindre byst som inte kräver så mycket stöd men också om du har större byst men kanske inte ägnar dig åt aktiviteter som kräver mycket stöd (yoga, pilates, styrketräning t.ex).

Om du däremot har stor byst och gillar mer "studsiga" sporter (aerobics, löpning, kampsport etc) så kan det vara en idé att investera i en bh med extra mycket stöd, gärna med kupor i.
En bra grej som de flesta tillverkare sysslar med är att märka sina modeller så att du kan se hur mycket stöd de ger.

När du väl har bestämt dig för hur mycket stöd du behöver så är det bara att testa. Här är det lite olika mellan olika tillverkare, vissa har traditionella bh-storlekar medan andra har ett XS-XL-system. Vissa säger att man ska kunna få in ett finger under axelbandet och ett under ryggbandet men återigen; huvudsaken är att det känns bekvämt.

1 kommentar: